Ze is gewoon lang

Na een mooie pot tegen de koploper wilden we de stijgende lijn vasthouden. De dalende lijn van pijntjes en ziektes lijken we helaas nog niet te pakken hebben maar ook daar hebben we ons dit seizoen maar bij neergelegd. Roeien met de riemen die we hebben lijkt wel ons levensmotto, zelfs anno 2020. Als hekkensluiter heb je in principe niets meer te verliezen, theoretisch gezien kan er nog van alles gebeuren, maar die ‘fuck it attitude’ spreekt ons veel beter aan. En zo vertrokken we afgelopen zaterdag naar Bilthoven om het Irene DS 1 zo moeilijk mogelijk te maken.

Ook deze wedstrijd konden we niet beschikken over een volledig fitte selectie.. dus begonnen we wederom zonder libero aan de pot. En eigenlijk.. het ging allemaal vrij simpel. We starten scherp en gefocust, maakten weinig fouten en gaven met onze aanvalskracht Irene geen kans om mee te doen. De eerste set werd gewonnen met 25-13. De tweede set was meer van hetzelfde. Mooie reddingen, af en toe iets te afwachtend.. maar Irene kon in ieder geval niet hun eigen spelletje spelen. Er leek geen vuiltje aan de lucht. De tweede set werd gewonnen met 25-20. De coaches zeiden het, wij wisten het.. de wedstrijd was nog niet gewonnen. Maar we konden het niet opbrengen om met dezelfde drive de 3e set te spelen. We keken al snel tegen een grote achterstand aan, Irene kwam meer in het spel en speelden zoals we van tevoren hadden verwacht. Halverwege konden we gelukkig beginnen aan een goede inhaalslag die abrupt werd beëindigd door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het spel lag voor ons gevoel een eeuwigheid stil…zodat de scheidsrechters en coaches konden achterhalen welke regels er in 2020 gelden betreft het wisselbeleid… Begrijpen doen we nog steeds niet helemaal, maar het haalde ons wel volledig uit het spel. De inhaalslag of eerder revanche zouden we wel in de vierde set pakken nadat we met 16-25 moesten wisselen van kant. We starten echter niet hoe we wilden, Irene DS 1 had eindelijk hun eigen spel neergezet en we hadden daar niet altijd direct een antwoord op. Het werd nog aardig spannend na wederom een bekende inhaalslag en extra support van de tribune gevuld met Heren 3 van NVC.. maar het was net niet genoeg. 24-26.. vet zuur.. maar het betekende wel een 5e set.. en we hadden alle vijfsetters gewonnen dit seizoen.. Dus we moesten deze goede reeks natuurlijk voortzetten. Vol gas en enthousiasme vlogen we uit de startblokken. Het ging lange tijd gelijk op.. maar uiteindelijk trokken wij terecht aan het langste eind. Overall was het een spannende en leuke pot. Het kon beter.. maar we zijn net weer een beetje aan het leren hoe het is om te winnen.. it takes time you guys.. !

Met een 3-2 winst kijken we weer vooruit. Het gaat beter, we doen het beter, we spelen beter! Deze week gaan we ons voorbereiden op een wedstrijd tegen Spaarnestad DS 1, het team waartegen wij onze eerste competitiewinst verzilverden. Het zal ongetwijfeld weer een topper van een wedstrijd worden, want wij laten deze ‘fuck it attitude’ nog lang niet los!

Tot zaterdag en een sportieve week toegewenst!

-Priya