Mijn naam is Wim Vogelzang, 57 jaar, getrouwd 4 kinderen en woonachtig in Gouda. In de basis gymnastiekleraar, maar inmiddels via schoolleider de overstap gemaakt naar lesgeven in rekenen en burgerschap. Al sinds mijn 11e is volleybal mijn passie!

32 jaar heb ik gespeeld en getraind bij het Goudse Jodan Boys in de standaardteams. Met deze club heb ik verschillende successen weten te boeken zoals een 3e plaats bij de clubkampioenschappen voor jeugd. Vanaf mijn 16e ben ik trainer van de mini’s geworden en sindsdien heb ik altijd training gegeven naast mijn actieve volleybal carrière. Op mijn 35e ben ik extern gaan trainen. Hier ben ik via verschillende verenigingen bij Thor Bergambacht terecht gekomen, waar ik de laatste 8 jaar bezig ben geweest. Ik heb hier D1, D2 en D3 getraind en ben met alle 3 de teams gepromoveerd. Met D3 naar de 1e klasse, met D2 naar de 3e divisie en met D1 naar de 1edivisie.

Vooral de situatie bij D1 van Thor is erg vergelijkbaar met die van NVC. We zijn daar met een aantal speelsters uit de 1e divisie aangevuld met meiden uit de 1e klas en promotieklasse in de 2e divisie gestart en hebben ons daar via pd weten te handhaven. Het jaar daarop werden we overtuigend kampioen in de 2e divisie.

Met NVC staat een dergelijke uitdaging te wachten. Met een harde kern van 2e divisiespeelsters aangevuld met jeugd moeten we het eerste jaar een team worden en de jaren daarna kijken waar het schip strand. Op welk niveau we gaan inschrijven is nog erg afhankelijk van de mensen die ons willen komen versterken. We zijn nog op zoek naar een aantal speelsters. Voor elke positie kunnen we nog dames/meiden gebruiken.

Voorwaarde is graag willen leren, graag willen trainen en bereid zijn te investeren in gezelligheid van club en team. Als een van de bonussen kunnen we je in ieder geval een lidmaatschap van de MIX fitness Nieuwegein aanbieden waar we ook de krachttraining zullen doen.