HS1Na vorige week de kraker tegen VVH net aan met 2-3 verloren te hebben, stond telecombinatie/NVC 1 punt achter op hen en op de tweede plek. telecombinatie/NVC was al zeker van een top 3 klassering, wat vooraf als doel gesteld was. De wetenschap dat telecombinatie/NVC tegen het al gedegradeerde Webton speelde, terwijl VVH de nummer 4 op bezoek kreeg, betekende dat een stijging naar de tweede plek niet ondenkbaar was.
Zaterdag 22 april 2017 dus de wedstrijd tegen Webton, een klein team met weinig bijzondere kwaliteiten. Toen bleek dat hun spelverdeler, in de thuiswedstrijd de meest gevaarlijke man, geblesseerd was, had Webton nog maar 6 poppetjes over. Reden te meer voor NVC om te waken voor onderschatting en er een lekker, ontspannen potje van te maken. Dat lukte redelijk: er werd met 4-0 gewonnen, waarin Webton alleen in de 4e set boven de twintig kwam. Er werd veel gewisseld en Martijn en Hans kregen hun welverdiende publiekswissel (bedankt voor je aanmoedigingen Mirell!). Laten we verder niet te veel woorden vuil maken aan de wedstrijd en kijken naar het vervolg van de avond.

We nemen dit seizoen helaas afscheid van twee vaste krachten; Hans en Martijn.
Hans MarienHans, dokter Hans, een GVR (Grote Vriendelijke Reus), man van Susanne, metalfan, (ex) pilskoning en relativerende, rustige speler, we zijn ons ervan bewust dat dit best een gekke combi is. Hans speelt sinds 5 jaar in Heren 1 (met een jaar onderbreking voor een onderzoekje op Harvard). In deze jaren is Hans een vaste kracht geweest, zijn rust, lol en Belgische gezelligheid zorgen voor een belangrijke balans in ons team. Het leek af en toe wel alsof volleybal voor Hans niet alleen een sportieve, maar ook een mentale uitlaatklep is. Naast het doceren op de universiteit en het doen van onderzoek, kon Hans bij Heren 1 min of meer doen en laten wat hij wilde. Hans gaat na dit seizoen stoppen met volleybal zodat hij wat rustiger aan kan doen en wat meer tijd met Susanne kan doorbrengen.
Martijn GeerarsMartijn speelt ook sinds 5 jaar in Heren 1 en al sinds mensenheugenis bij NVC. Martijn, Anaconda, IT-man, student en ondernemer, een wat minder gekke mengelmoes. Martijn heeft een minder vaste basisplek gehad, kenmerkend echter voor Martijn is dat hij altijd zijn ding doet. Ik hoef maar te refereren aan de manier waarop hij de kraker tegen VVH vorige week omdraaide. Daarnaast droeg Martijn binnen Heren 1 ook de titel IT-man (een beetje samen met Laurens), dit houdt in dat we de wedstrijden terug kunnen kijken (waarbij Martijn zelfs de setwissels doorspoelt). Martijn heeft zich in zijn tijd bij Heren 1 (en daarvoor in de jeugd) ontwikkelt tot een goede kerel en bijzondere teamspeler. Martijn kiest ervoor om volleybal volgend jaar op een wat lager pitje te zetten en zal (waarschijnlijk) in Heren 2 gaan spelen. Wij hopen dat dit geen ‘vaarwel’ is, maar enkel een ‘tot ziens’!
Beiden heel erg bedankt voor de mooie jaren en tot snel.

Na afloop van de wedstrijd kregen Hans en Martijn (alvast) een cadeautje, wat voor aankomst in Nieuwegein al op was. De terugreis werd nog een stukje aangenamer met het nieuws dat VVH een set heeft laten liggen tegen de nummer 4. Daarmee eindigen we het seizoen op een prachtige 2e plek. Er werd vervolgens door de mannen eerst gegeten bij Kusadasi, waar onder andere genoten werd van een alcoholische versnapering van bestuurslid Ed. Bedankt Ed, het heeft gesmaakt! Daarna werd het festijn voortgezet in café Friends en was het nog tot in de vroege uurtjes gezellig.

Al met al een prachtig seizoen, waarin telecombinatie/NVC heeft laten zien dat het weet wat winnen is. Wij willen graag iedereen bedanken voor het mooi jaar, de prachtige thuiswedstrijden met enorm veel steun van het publiek en hopen dit volgend jaar nog eens dunnetjes over te doen. Voor nu een fijne zomer en tot september!

Vincent van der Meer