Moesten ze in de eerste helft van dit seizoen nog genoegen nemen met de tweede plaats in de competitie, na zes wedstrijden in de tweede helft van de competitie voeren ze nu de ranglijst aan.
Met vijf overwinningen en een gelijkspel hebben ze nu 4 punten voorsprong op de meisjes van Vives, tweede op de ranglijst, die zaterdagmiddag in de sporthal in IJsselstein in een vrijwel gelijk opgaande wedstrijd, toch met 3 – 1 de eer aan NVC moesten laten.
De eerste set werd door de NVC ruimschoots gewonnen met 25 -14.
In de tweede set wisten de Vives speelsters, na een gelijk opgaande strijd op het cruciale moment de set naar zich toe te trekken, waardoor ze nipt met 27-25 de buit binnenhaalden.
Het was echter niet genoeg, de derde set was met 25-22 voor de NVC young ladies, waarna de vierde set werd afgesloten met 25-13 en de overwinning mee naar Nieuwegein kon worden genomen.
Met nog twee thuis- en twee uitwedstrijden voor de boeg zijn de NVC meisjes goed op weg, om deze competitiehelft met een goed resultaat af te sluiten.
De volgende wedstrijd is op zaterdag 14 maart om 17.30 uur in de sporthal Merwestein. Ze spelen dan tegen het meisjes team van De Valk uit Montfoort.
Het is te hopen, dat het corona virus geen roet in het eten gooit.