Door omstandigheden moest uw NVC Heren-2 verslaggever het de laatste twee wedstrijden laten afweten; ik kon er helaas niet bijzijn. Om de trouwe lezer (het is er waarschijnlijk maar één… 😉 ) niet teleur te stellen toch maar even een kort verslagje geschreven op basis van de uitslagen en standen en ooggetuige verslagen.

Op donderdagavond 16 januari moest er in een uitwedstrijd in Utrecht worden aangetreden tegen directe concurrent Switch uit Utrecht. Vanwege de speelavond midden in de week kon NVC HS2 niet op volle sterkte aantreden. Of het daaraan lag is onbekend, maar de eerste twee sets werden een overtuigende overwinning voor de thuisploeg; twee maal 25-17.
In de derde set konden onze mannen lange tijd bijblijven, maar de set ging uiteindelijk toch naar Switch HS1; 25-22.
In de vierde en laatste set leek NVC (te laat) het juiste ritme te hebben gevonden en na een spannende strijd werd het uiteindelijk 26-28 en gaf de wedstrijd dus een 3-1 overwinning voor Switch.

Afgelopen vrijdag 24 januari mocht in Merwestein opnieuw worden aangetreden tegen een directe concurrent; Taurus HS3 uit Houten. In de strijd om een top drie eindklassering mocht er nu niet opnieuw worden verloren en dat leken de mannen van NVC HS2 goed te hebben begrepen. Er werd voortvarend gestart en met overtuigend aanvalsspel en een prima blokkering en verdediging werd Taurus vanaf het begin van de wedstrijd teruggedrongen. De eerste wet werd met 25-19 een prooi voor onze mannen en in de tweede set werd het zelfs 25-12.
Na zo’n overtuigende start dreigt dan altijd het verslappen. Maar niet was minder waar. NVC HS2 ging op volle kracht door en ook de belangrijke derde set werd naar binnen geslagen; 25-17.
Zou, als slagroom op de taart, nu ook de vierde set gewonnen kunnen worden was de vraag? Taurus gaf vol gas een ook NVC liet zich niet kennen, zodat het een prima en spannende vierde set werd, waarbij beide ploegen elkaar tot het einde in evenwicht hielden. Uiteindelijke besliste NVC HS2 ook deze set in haar voordeel en met 26-24 werd een belangrijke en overtuigende overwinning behaald.

Door deze resultaten in de stand in de competitie nu als volgt:

  1. Irene HS1 54 punten uit 13 wedstrijden
  2. VCV HS3 53 punten uit 14 wedstrijden
  3. NVC HS2 48 punten uit 15 wedstrijden
  4. Switch HS1 44 punten uit 14 wedstrijden
  5. Utrecht HS4 43 punten uit 13 wedstrijden

Het is en blijft dus ongemeen spannend en een derde plaats als eindklassering lijkt heel goed mogelijk voor NVC HS2.

Komend weekend wordt er niet gespeeld en op vrijdag 7 februari staat de “kraker” NVC HS-2 – VCV HS-3 op het programma. De wedstrijd start om 21:30 uur en fans op de tribune die onze mannen aanmoedigen wordt zeer gewaardeerd!