Allereerst namens uw NVC Heren-2 verslaggever de allerbeste wensen en vooral een goede gezondheid in 2020.

Heren-2 eindigde het vorige jaar, na een bijzonder succesvolle periode een beetje in mineur met een 4-0 nederlaag in- en tegen Utrecht en een 3-0 nederlaag in de beker tegen Irene uit Bilthoven. Beide nederlagen kunnen voornamelijk worden toegeschreven aan het wegens ziekte en werk ontbreken van een aantal spelers uit het team.

Afgelopen vrijdag was iedereen er weer en het was de vraag hoe er gespeeld zou gaan worden tegen een op papier “taaie” tegenstander, Soesterberg heren-1. In de uitwedstrijd werd vorig jaar met een krappe 2-3 gewonnen.

NVC HS-2 speelde (om in het Oud & Nieuw jargon te blijven) “appelflapperig” met af en toe een vleugje Champagne.

In de eerste twee sets namen onze mannen steeds een voorsprong van een punt of 3-4, om die vervolgens door slordig spel weer uit handen te geven. In de eerste set werd pas bij het bereiken van de 20 punten het beslissende gaatje geslagen; 25-22 en 1-0.
In de tweede set ging het iets makkelijker er werd er met 25-15 gewonnen; 2-0.
In de derde set werden er nieuwe spelers ingebracht (zoals bekend heeft NVC HS-2 bij de aanvang van het seizoen besloten om “sociaal” te wisselen om gedurende het seizoen iedereen zoveel mogelijk te laten spelen) en dat leverde even een terugval in het spel op. Een paar goede servicebeurten en enkele scherpe aanvallen brachten NVC weer terug in de wedstrijd en de gasten uit Soesterberg hadden geen antwoord; 25-18 en 3-0.
In de vierde set leek NVC even het spoor bijster en nam Soesterberg een voorsprong. Er werd door onze mannen niet scherp genoeg gespeeld en de set leek naar de bezoekers te gaan. Twee wissels bracht NVC weer terug in de wedstrijd en met veel inzet werd uiteindelijk ook deze set gewonnen; 25-22 en de maximale winst in de wedstrijd; 4-0.

Het was, als ik eerlijk ben geen écht goede wedstrijd om te zien. Matig spel werd afgewisseld met soms prachtige momenten. Het gemiddelde niveau was bij NVC HS-2 hoger dan bij Soesterberg en dat bracht uiteindelijk de terechte overwinning. Ondertussen doet Heren 2 het qua uitslagen erg goed in de competitie NVC HS-2 heeft op dit moment gemiddeld 2 wedstrijden meer gespeeld dan de directe concurrenten, maar bezet wél een prachtige 3e plaats op de ranglijst.

Donderdag a.s. wordt de uitwedstrijd gespeeld tegen het op de 4e plaatst staande Switch uit Utrecht en daarna is er op 24 januari de thuiswedstrijd tegen de nummer 5 van dit moment Taurus HS-3.

Spannende tijden dus voor NVC HS-2, met uitstekende kansen op een definitieve hoge positie op de ranglijst.

Kom eens kijken, het is de moeite waard en NVC HS-2 zal de steun op de tribune zeker waarderen!