HS1Zaterdag 8 december 2018 speelde nummer 2 uit de Tweede divisie C, NVC HS 1, een uitwedstrijd in sportcomplex De Galgenwaard tegen nummer 1, VV Utrecht HS 2. De voorbereiding van NVC liep wat stroef, donderdag bleek er geen training mogelijk te zijn in Merwestein. Geen training daar dus, op korte termijn een oefenwedstrijd spelen zat er ook niet in. Gelukkig kon er op het laatste termijn een training worden ingelast op scholengemeenschap Het Oosterlicht te Nieuwegein.

NVC startte met de vertrouwde opstelling, VV Utrecht HS 2 had wat blessures, maar kon ook met de basis starten. Echter koos het er voor om een basis middenspeler op de bank te houden. NVC speelde geduldig en gedreven. De verdediging stond weer als een huis. Langzaam werkte NVC aan een voorsprong, dat vakkundig werd uitgewerkt naar een riante setwinst, 18-25 en 0-1 in sets.

VV Utrecht besloot om toch te gaan spelen met hun basis middenman. Hij bracht het nodig vuur in de wedstrijd en kreeg zijn team hierin mee. De set ging lange tijd gelijk op. Uiteindelijk was het NVC die, na een spannende set waarin bij vlagen fantastisch volleybal te zien was, de set met 23-25 winnend afsloot en dus 0-2.

De derde set was een kopie van set 2. Twee strijdende teams die zeer aan elkaar gewaagd waren. VV Utrecht moest deze set winnen om de ongeslagen status te behouden. Wat onfortuinlijke situatie en een wat slapper spelend NVC gaf het team uit Utrecht de mogelijkheid om aan de aansluitingstreffer te maken, via 26-24, kwam de tussenstand op 1-2.

NVC werd op scherp gezet door de coach. Er moest met meer felheid worden gespeeld en met volle borst vooruit. NVC liet zien waartoe het in staat is. Met veel overtuiging werd set 4 een prooi voor de Nieuwegeinse ploeg. Waar je zou denken dat VV Utrecht vol voor haar kans ging om er een vijfde set uit te slepen, was het NVC dat nog een tandje bij kon schakelen. Met een duidelijk 14-25 setwinst was het NVC dat vandaag de wedstrijd met 1-3 naar zich toetrok.

VV Utrecht HS 2 behoudt de koppositie in de tweede divisie C, maar ziet NVC HS 1 tot op vier punten naderen. VV Utrecht HS 2 heeft nu 11 wedstrijden gespeeld en 41 punten. Terwijl NVC HS 1 37 punten heeft uit 9 gespeelde wedstrijden. Nummer 3 Prima Donna Kaas Huizen HS 1 volgt met 10 wedstrijden 31 punten. Het is dus nog lang niet gespeeld in deze competitie.

Komende zaterdag 15 december 2018 staat de laatste wedstrijd van dit jaar tegen streekgenoot Vives HS 1 op het programma. NVC HS 1 speelt om 15.00 uur thuis in Merwestein. Tot dan!