Het Heren-2 team van NVC, dat een combinatie is van routiniers en aanstormend talent, sprak voorafgaand aan dit seizoen af dat vooral het spelplezier voorop moest staan in deze competitie en dat iedereen de nodige speelminuten zou krijgen. Maar….er moest natuurlijk ook wel gepresteerd worden en een mooie positie hoog in de middenmoot behoorde tot de doelstellingen. Tijd dus om na vijf wedstrijden eens te kijken hoe het nu gaat met dit opleidingsteam.

Na de eerste wedstrijd, waar vanwege blessures en ziekte niet iedereen aanwezig kon zijn werd vrij kansloos met 1-3 verloren van Irene.
Daarna volgde herstel en werd er uit in Soesterberg met redelijk goed spel met 2-3 gewonnen van A.G.V.S.
Op 3 oktober volgden de op papier lastige uitwedstrijd tegen VCV, maar daar werd goed gespeeld door onze mannen met een nipte 3-2 nederlaag als resultaat.
Het goede spel werd doorgezet en de uitwedstrijd tegen Taurus werd ook in winst omgezet; 2-3 voor NVC.
Afgelopen vrijdagavond was Enervo de tegenstander; een team dat op de ranglijst ongeveer op gelijke hoogte stond met NVC. Het werd een zeer afwisselende wedstrijd, waarbij de eerste set met ruim verschil (25-12) werd gewonnen. Enervo schakelde in de tweede set een tandje bij en NVC leek wat terug te vallen na de gemakkelijk gewonnen eerste set. Het gevolg was een 23-25 setwinst voor de gasten.
In de derde set probeerde NVC te forceren om zo terug te komen in de wedstrijd, maar dat had een averechts effect. Er slopen slordigheden in het spel en ook deze set moest met 19-25 uit handen worden gegeven.
In de vierde set kwam, mede door een andere opstelling de rust terug in het spel en dat betaalde zich uit, er werd met 25-15 gewonnen, zodat een vijfde set zou moeten beslissen wie met de winst naar huis zou gaan.
Tot halverwege deze set hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht, waarbij NVC wel steeds een kleine voorsprong had. Na het wisselen van helft was het gedaan met Enervo. NVC gaf vol gas en met 15-10 werd de set en daarmee ook de wedstrijd binnen gehaald; 3-2.

NVC Heren-2 is een leuk team dat gevarieerd speelt en dat de beoogde doelstellingen (spelplezier, iedereen speelt en een mooie positie in de middenmoot) tot nu toe allemaal lijkt te realiseren. Bovendien levert het voor de toeschouwers leuke en spannende wedstrijden op.
De jonge talenten worden iedere week beter en laten zien wat ze in huis hebben en op moeilijk momenten brengen de routiniers de nodige rust en dat levert veel punten op.
NVC Heren-2 bezet op dit moment een prima zesde plek met een klein gaatje naar de teams daaronder en aansluiting met de teams die boven NVC staan.

Heb je op een vrijdagavond genoeg van alle saaie spelletjesprogramma’s op de televisie, kom dan vooral eens kijken in sporthal Merwestein naar NVC Heren-2; je zult niet teleurgesteld worden!