HS1Zaterdag, 1 december 2018, speelde NVC uit in Voorschoten tegen Gemini Kangeroes. In een, laten we zeggen, frisse hal moest NVC zorgen dat het koploper VV Utrecht in het zicht blijft. Met Rik (SV), Laurens (Dia), Vincent en Menzo (PL), Evan en Valentijn (MI) en libero Saisun startte coach Floris aan deze lastige uitwedstrijd.
NVC speelde soeverein en had de gehele eerste set het beste van het spel. Gemini kon geen vuist maken en won door prima spel set 1 met 19-25. In de tweede set veranderde dit spelbeeld niet en ook deze set ging met 19-25 overduidelijk naar de ploeg uit Nieuwegein.

Set 3 toonde een heel ander speelbeeld. Gemini speelde alles of niets. Met veel energie en een beetje geluk tapten zij uit een ander vaatje. NVC was misschien wel een beetje in slaap gesust. Ineens was het alle hens aan dek voor de nog ongeslagen ploeg. Gelukkig was NVC op tijd bij de les en werd Gemini weer ingehaald. Uiteindelijk werd het 22-25 en was de winst voor NVC een feit.

In set 4 was Gemini enorm van slag. Dit leidde tot een 10-16 voorsprong voor NVC. Door de vele wissels bracht Floris wellicht wat onrust in de ploeg. Gemini zette nog een keertje aan wat leidde tot een 18-17 voorsprong. Na een time-out herpakte NVC zich knap. Met 21-25 trok NVC aan het langste eind en pakte een dik verdiende 0-4 zege in Voorschoten.

Taak volbracht, want komende zaterdag treft het vlaggenschip uit Nieuwegein de eveneens ongeslagen ploeg uit Utrecht. Een mooi affiche in de tweede divisie C. Om 14:45 uur start deze kraker in de Galgenwaard te Utrecht.

Erik van der Weide