Nvc in Corona-tijd
We snakken allemaal naar het weer mogen uitvoeren van onze sport. Helaas is dat nog niet mogelijk. We zijn daarbij afhankelijk van de maatregelen van de overheid, maar langzaamaan glooit er weer wat hoop. De maatregelen voor de jongsten worden wat meer ontspannen om buitensporten te bedrijven. Hopelijk wordt het na 19 mei ook mogelijk weer wat te sporten in de zaal. Alleen is dat voor NVC te laat. Het seizoen eindigt traditioneel eind mei, met een mogelijkheid voor selectieteams om in juni nog wat te trainen.
In deze volleyballoze periode zitten we echter zeker niet stil en zijn we druk met de organisatie van het komende seizoen. We willen vooral een seizoen waarin we doorgaan met onze ambitie van NVC een mooie, grote en gezellige vereniging te maken. Dat begint met de teamindelingen. Gaan we dit achter gesloten deuren doen? Zeker niet. De Tc werkt nu al in de vorm die we graag zien en meer gebaseerd is op een werkwijze met technische coördinatoren. De trainers zijn vooral betrokken bij de indeling. Verderop geeft de Tc aan hoe dat proces momenteel verloopt.
In dat kader zijn we met Floris een contractverlenging voor H1 overeengekomen en zijn we hard op zoek naar een nieuwe trainer voor D1. Mooie stappen!
Is er dan helemaal geen perspectief op de korte termijn? Jawel. Via la Playa Blanca worden alweer spoedig beachvolleybal lessen aangeboden voor de kleinste volleyballers. Er is dus licht aan het eind van de tunnel. Nog even volhouden en dan drinken we snel weer gezamenlijk wat bij de opstart van het komend seizoen!

Het Bestuur, Willem, Ed, Annemieke, Monique en Sander

Bericht van de Technisch Commissie

Beste ouders en spelers,

Het is een rare tijd. Er is al een poos niet getraind in Merwestein en de zaterdagen zijn leeg. Wij zijn als Technische Commissie samen met de trainers in gesprek gegaan om te kijken hoe we, zonder de laatste periode getraind te hebben, de teams volgend seizoen kunnen gaan indelen. Dit is met de hoop dat we in september weer gewoon mogen trainen en dat de sportclubs weer open gaan.

Het is hierbij belangrijk om te vermelden dat onze grote voorkeur was om een informatie avond in te plannen. Je kunt je voorstellen dat wij dit nu niet gaan doen, in verband met het coronavirus. We doen het daarom op deze manier, zonder hierbij het persoonlijke contact uit het oog te willen verliezen. Onze excuses als dit wel zo lijkt. We zoeken naar een zo optimaal mogelijke (en spoedige) manier om de nieuwe teamindeling aan jullie kenbaar te maken.

We zijn ons er hard voor aan het maken om voor ieder team een trainer te vinden. Deze puzzel is nog niet helemaal af. Het hangt namelijk met een hoop andere zaken samen, voordat je een trainer voor een groep zet. Zo is het afhankelijk van de trainingsavond van de trainer zelf, (school)werk en zaalindeling. Dit zijn dus zaken die in de loop van het leggen van de enorme puzzel beter naar voren komen.

Wij zijn als TC minder groots betrokken bij de teamindeling dan voorgaande jaren. Zoals het bestuur ook heeft aangegeven, gaan wij uit van de expertise van de trainers. Zij hebben de kinderen immers zien groeien en wij zijn van mening dat zij het beste inzicht hebben in hoe we de kinderen volgend jaar zo goed mogelijk kunnen begeleiden en hoe de teams het beste samengesteld kunnen worden. De TC kijkt over de schouder van de trainers mee en is kritisch ten opzichte van de keuzes van de trainers, maar zij krijgen van ons ook het vertrouwen dat nodig is om een team op te bouwen.

Door het coronavirus hebben we de afgelopen periode geen trainingen kunnen volgen. Het kleine gelukje dat we hier hebben, is dat dat in het hele land het geval was. Alle kinderen hebben stilgestaan sinds de deuren van de sporthallen dicht zijn gegaan. Wij hebben daarom twee mogelijke situaties tegen elkaar afgestreept:

  • De kinderen blijven zoveel mogelijk in het team waar ze in het seizoen 2019-2020 in zaten, omdat de kinderen dus de afgelopen maanden niet hebben getraind.
  • De kinderen krijgen een nieuw team, kijkend naar de resultaten die behaald zijn tot februari.

We hebben er met de TC en de trainers voor gekozen om te gaan voor de bovenste optie. We denken dat het onverstandig is om alle kinderen nu over te laten gaan, omdat we de laatste maanden dus niet hebben getraind. Hierbij hebben de kinderen onderdelen van hun ontwikkeling nog niet kunnen volbrengen en die kans willen wij hun wel graag geven.

Wij willen u graag te woord staan als er vragen zijn over de teamindeling. In de eerste instantie zijn hiervoor de trainers te bereiken. Uiteraard kunt u daarna bij ons terecht. Mochten er vragen zijn, verzoeken wij u vriendelijk om uiterlijk voor vrijdag 8 mei contact met één van bovengenoemde op te nemen. We willen daarna namelijk graag de teams gaan doorgeven aan de NeVoBo.

Voor nu hopen wij u even voldoende te hebben geïnformeerd.

We wensen u veel gezondheid toe en we zien u hopelijk terug in het nieuwe volleybalseizoen!

Vriendelijke groet,
Technische Commissie

Lees hier het bericht over de aanstelling van Floris van Hasselaar.
Lees hier het bericht over beachvolleybal trainingen. En check hier voor meer informatie en/of aanmelden.
Bekijk hier de rouwkaart van Trudy Spitsbaard. Zij overleed op 27 maart jl. en speelde tot aan haar ziekte bij de 55+ recreanten.
Sport- en Evenementencomplex Merwestein is met ingang van 13 maart 2020 volledig gesloten. Alle activiteiten in het complex worden vooralsnog geannuleerd tot en met 19 mei 2020. Daardoor is de NVC genoodzaakt om alle trainingen te annuleren t/m 19 mei. Dit geldt ook voor de groep in Wijkersloot. Ook alle wedstrijden in deze periode zijn geannuleerd door de bond. Check voor meer informatie de website van Nevobo.
Voor al het laatste nieuws omtrent de ontwikkelingen van het corona virus volg de website van het RIVM.