JeugdvolleybalJeugdafdeling NVC

Onze jeugdafdeling bestaat uit rond de 50 kinderen tussen de 6 en 18 jaar. De jeugdteams van NVC trainen één of twee keer in de week minimaal één uur. De activiteitencommissie organiseert nog meer leuke dingen voor de jeugdleden, zoals toernooien, clinics, feestjes en het kamp.
We proberen elk jaar meerdere teams in te schrijven voor de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NJOK).

Mini’s (vanaf 6 jaar)

Vanaf 6 jaar kun je al volleyballen bij onze vereniging. De leden tussen de 6 en 12 jaar spelen het Circulatie-minivolleybal (CMV). Dit is een eenvoudige vorm van volleybal die speciaal is ontwikkeld om de motoriek en balvaardigheid van jonge kinderen op een speelse en leuke manier te verbeteren. In 2009 is de naam van CMV veranderd in Cool Moves Volley. Binnen Cool Moves Volley zijn er zes niveaus, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan leren volleyballen. Het geeft een goede basis om op 12 jarige leeftijd door te stromen naar de C-jeugd. Wil je meer weten over Cool Moves Volley en de verschillende niveaus? Ga hier dan snel naar de webpagina van CMV.

De toernooimini’s

Als je begint met volleyballen en je bent nog geen 12 jaar, dan begin je bij de toernooimini’s. Je hebt dan iedere week een training en ongeveer een keer per zes weken een toernooi, waarvoor je je kunt opgeven. Je wordt dan ingedeeld in een team van je eigen niveau (niveau 1-5).
Meer informatie over toernooimini’s >>>

De competitiemini’s

Als je op niveau 5 kunt spelen, ben je klaar om bij de competitiemini’s te gaan spelen. Dit gebeurt natuurlijk wel in overleg met de ouders. Je wordt dan ingedeeld in een team en speelt iedere week een wedstrijd in de regio op niveau 5. NVC heeft meerdere miniteams in de competitie.
Meer informatie over competitiemini’s >>>

De A-, B-, C-jeugd (12-18 jaar)

Als je 12 jaar of ouder bent, ga je competitie spelen in de A-, B- of C-jeugd, afhankelijk van je leeftijd. De indeling is als volgt:
C-jeugd – 12-14 jaar, meer informatie over C-jeugd >>> 
B-jeugd – 14-16 jaar, meer informatie over B-jeugd >>> 
A-jeugd – 16-18 jaar, meer informatie over A-jeugd >>>

Dit seizoen heeft NVC diverse jeugdteams (meisjes- en jongensteams) in de competitie. De A- en B-jeugd vallen onder de technische commissie Heren en Dames.