Onze jeugdafdeling bestaat uit kinderen tussen de 6 en 18 jaar. In welk team je ingedeeld gaat worden, is afhankelijk van je leeftijd en/of je volleybalvaardigheden. Naast trainingen/wedstrijden/toernooien zorgt NVC ook voor andere leuke zaken voor de jeugd, zoals toernooien, clinics, feestjes, NOJK, het kamp enzovoorts. 

Mini’s (vanaf 6 jaar)

Vanaf 6 jaar kun je al volleyballen bij onze vereniging. De kinderen tussen de 6 en 12 jaar spelen het Cool Moves Volley (CMV) Dit is een eenvoudige vorm van volleybal die speciaal is ontwikkeld om de motoriek en balvaardigheid van jonge kinderen op een speelse en leuke manier te verbeteren. Binnen Cool Moves Volley zijn er zes niveaus, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan leren volleyballen. Het geeft een goede basis om door te stromen naar de C-jeugd. Bij de mini’s hebben we 2 soorten, namelijk toernooimini’s en competitiemini’s.

De toernooimini’s

Als toernooimini heb je iedere week een training en ongeveer een keer per zes weken heb je een toernooi. Je wordt dan ingedeeld in een team van je eigen niveau (CMV niveau 1-4).

De competitiemini’s

Als competitiemini heb je iedere week een training en bijna iedere week heb je een wedstrijd in de regio. (CMV niveau 5)

 De A-, B-, C-jeugd (12-18 jaar)

NVC heeft diverse jeugdteams (meisjes- en jongensteams) in de competitie. Je traint dan een of twee keer per week en bijna elke week heb je een wedstrijd.

C-jeugd – 12-14 jaar

B-jeugd – 14-16 jaar

A-jeugd – 16-18 jaar

Onder de leden van NVC is het aantal meisjes onder de 18 groter dan de jongens.  We zijn op zoek naar een goede balans hierin. Met variaties op volleybalspel gaan wij de komende tijd onze sport leuker en minder saai maken voor de jongens. We gaan interessante trainingsvormen ontwikkelen die meer op hen gericht zijn.

Lijkt je het leuk om een keer mee te doen, klik dan hier om je aan te melden.

Wil je verdere informatie of heb je vragen, klik dan hier