Afgelopen vrijdagavond mocht NVC HS-2 voor redelijk wat publiek, thuis aantreden tegen directe concurrent VCV HS-3 uit Veenendaal. Inzet was de strijd om de derde en misschien zelfs tweede plek op de ranglijst. Wel, de titel van dit verslagje geeft aardig aan hoe het was; “het ging wel (redelijk) met NVC HS-2, maar het eindresultaat was niet goed.
In de eerste set werd aardig gestart, maar de gasten uit Veenendaal namen al snel een kleine voorsprong, die dan telkens weer tot een of twee punten verschil werd ingelopen, waarna, voornamelijk door miscommunicatie en slordig spel, VCV weer uitliep naar een punt of vijf voorsprong. Uiteindelijk stond er een 21-25 setstand op het scorebord.
De tweede set werd er ronduit niet goed gespeeld door NVC, terwijl VCV niet supergoed, maar wel solide spel liet zien. Daar waar onze mannen met een zekere regelmaat redelijk spel afwisselde met (soms ruime) onvoldoendes, speelde de ploeg uit Veenendaal steeds op voldoende niveau. Kenmerkend was dat de set werd beslist door een opstellingsfout aan NVC kant, met een 15-25 setstand als resultaat.
Er werden verschillende opstellingen geprobeerd, maar de derde set gaf ongeveer hetzelfde beeld als er in de tweede set te zien was. Redelijk spel aan NVC-zijde werd afgewisseld met slordig spel, servicefouten en puntverlies doordat er in het veld niet goed werd gecommuniceerd. We kunnen er kort over zijn; 17-25 was de setstand.
De wedstrijd was dus al verloren, maar in de vierde- en laatste set leek NVC HS-2 zich enigszins op te richten. Een paar killblocks en mooie aanvallen hield de stand op het scorebord in evenwicht. Tot vijftien punten ging het gelijk op, maar toen gaf VCV wat extra gas bij en NVC kon niet antwoorden. Een 18-25 setstand en een 0-4 wedstrijdverlies stonden op het scorebord.
Al met al heeft VCV deze wedstrijd verdiend gewonnen. De ploeg uit Veenendaal speelde steeds op voldoende niveau, terwijl dat bij NVC niet het geval was. Een van de toeschouwers zei na afloop van de wedstrijd dat zulke dingen soms gebeuren. Hij werd echter gecorrigeerd door een speler van NVC die zei dat de ploeg dit had láten gebeuren. Een subtiel, maar niet onbelangrijk verschil…
Op dit moment bezet NVC HS-2 een prachtige derde plek op de ranglijst een daarmee is de seizoen doelstelling (minimaal handhaven in de promotieklasse D) ruimschoots gehaald. Irene en VCV HS-3, de huidige nummers een en twee in de competitie zijn met het verlies van afgelopen vrijdag nu wel buiten bereik van onze mannen gekomen, terwijl de nummer vier-, vijf- en zes aan de achterdeur kloppen. NVC HS-2 zal aan het einde van dit seizoen een positie tussen de derde en zesde plaats bekleden. Dat is mooi, maar eigenlijk zijn onze mannen, met al hun ervaring en talent wel aan hun stand verplicht om de derde plek zeker te stellen. Ik ben ervan overtuigd dat dat heel goed mogelijk is en heb er vertrouwen in dat dat ook gaat gebeuren.
Zes en veertien maart volgen er twee uitwedstrijden en op 20 maart mag er thuis worden aangetreden tegen VOC uit Maarssen. Alle support bij deze wedstrijden is van harte welkom!