Afgelopen twee wedstrijden werden door NVC Heren-2 beiden in een 3-1 winst omgezet. Het team dat jonge talenten en routiniers combineert staat nu op een “stevige” plek in de middenmoot van de Heren promotieklasse D.

Vorige week werd in een thuiswedstrijd gewonnen van Majella Heren 1, dat voor die wedstrijd ongeveer gelijk stond met onze mannen. In de eerste twee sets speelde NVC HS-2 overtuigend en met 25-18 en 25-17 leek een eenvoudige 3-0 winst binnen bereik. Vermoedelijk door de relatief makkelijke setwinst in de eerste twee sets, schakelde NVC wat terug, terwijl Majella wist dat het alles moest geven om nog een kans te maken. Heel lang keek NVC tegen een behoorlijke achterstand aan en pas aan het einde van deze set kwamen de gasten qua stand weer wat in beeld. Het NVC offensief kwam echter te laat en een 22-25 setverlies was het resultaat.

NVC HS-2 realiseerde zich dat er wat meer gebracht moest worden om het niet tot een vijf setter te laten komen maar Majella, gesterkt door de setwinst in de 3e set rook ook haar kans en gaf vol gas. Een spannende set was het gevolg en bij 25-25 hadden de beide ploegen elkaar nog geen duimbreed toegegeven. Beide team kwamen over en weer op setpoint, maar uiteindelijk trokken onze mannen aan het langste eind; 32-30 (!) en een 3-1 winst.

 

Deze zaterdag mocht er worden aangetreden tegen het laaggeplaatste Servia uit Vianen. In warme en bedompte sporthal Helsdingen speelde NVC de eerste set wat slordig en gaf zo het initiatief aan de gastheren uit Vianen. Relatief eenvoudig ging de eerste set naar de thuisploeg; 25-21 en 1-0.4

NVC HS-2 begreep dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en dat gebeurde ook. Langzaam maar zeker kwam er meer lijn in het NVC-spel en Servia werd achteruit gedrukt en een mooie 18-25 winst was het resultaat.

Ook in de derde set hield NVC HS-2 het initiatief, terwijl ook Servia zich van haar beste kant liet zien. Een leuke set, maar uiteindelijk wél met opnieuw een 18-25 winst voor NVC HS-2.

Hiermee was het verzet van de ploeg uit Vianen gebroken en de vierde set werd een “walk-over”, waarbij onze mannen gestaag een voorsprong opbouwde- en uitbouwde. Het werd 14-25 en daarmee een 1-3 winst voor NVC HS-2.

NVC steeg met deze winst (en ten tijde van het schrijven van dit stukje) naar een vierde plaats op de ranglijst, maar wél met een of twee wedstrijden meer gespeeld dan de naaste concurrenten. Een vijfde of zesde plek lijkt feitelijk de plaatst te zijn die onze mannen nu op de ranglijst innemen. P

Dat is een prima resultaat, met zeker nog mogelijkheden tot verbetering.