Ineens was het weer zaterdag en was het tijd voor alweer de vierde competitiewedstrijd. Ditmaal mochten wij richting de hoofdstad van Noord-Holland afreizen want daar stond ons een pot tegen Spaarnestad Dames 1 te wachten. Na 3 wedstrijden gespeeld te hebben zijn we nog steeds een beetje zoekende in hoe we ons kunnen onderscheiden in onze competitiel. Volle vertrouwen in elkaar, komen we elke week een stapje dichterbij.. En wie had verwacht dat we deze wedstrijd als winnaars uit de bus zouden komen? Het was vooral een mentale battlefield vandaag, maar wij..wij waren dit keer sterker! Een zwaarbevochten 3-2, een zwaarbevochten overwinning… en oh deze voelt zo goed! Eerste winst is binnen en dat smaakt naar meer!

Zoals altijd starten we de wedstrijd hongerig naar punten. We ontdekken steeds beter hoe we een wedstrijd sterk kunnen starten. Het gaat lange tijd gelijk op, over en weer werd er knap aangevallen..ballen van de grond gered en degelijk geserveerd. Pas wanneer wij van degelijk naar onbevangen gingen qua service, sloegen wij een gat waarmee wij de volledige controle over de wedstrijd pakten. Helaas was de controle van korte duur. De Haarlemse tegenstander kwam knap terug en bij een stand van 22-22 was het simpelweg de dood of de gladiolen. Met een gebalde vuist lieten wij zien dat wij wel houden van een strijd. Met lef en overtuiging pakten we de set, het werd 25-23. Ik schreef net dat we steeds beter werden in het starten van een wedstrijd. Het starten van een tweede set.. ja daar zijn we helaas nog niet zo goed in. Van de strijdlust leek niets meer over te zijn. Fouten stapelden zich op en de knop kon niet omgezet worden. Zonde, een mentale strijd tegen jezelf werkte nogal demotiverend. Kansloos wil ik het niet noemen, maar deze set is er wel eentje om snel te vergeten. Het werd 12-25. Set 3 was meer van hetzelfde, we speelden tegen onszelf. Een leercurve noemen we het maar. Toch was er hoop, richting het eind van deze set kwam er meer rust in het veld. Simpele dingen gingen weer goed, betere keuzes werden gemaakt maar vooral het enthousiasme was weer helemaal terug. Het werd 16-25. Set 4 begonnen we weer een beetje wisselvallig, bekende opstartproblemen.. maar het plezier verdween niet. En uiteindelijk is dat onze kracht geweest om zo de wedstrijd te kantelen. Hard werken, hard scoren en doorgaan na iedere fout. Lef blijven tonen en gewoon gaan. Ontzettend spannend, maar we hielden het hoofd koel.. en we pakten gewoon wel de winst in deze set! Het werd 25-23. Daar stonden we dan de eerste vijfsetter van het seizoen. Het plezier was helemaal terug, de energie spatte er vanaf.. het geloof was meer dan aanwezig en de werklust resulteerde in een prachtige beloning. DE WINST WAS VAN ONS. 15-12 💪😌 #GoNVC #TeamYellow #BOMBA

Het eerste resultaat is binnen, onze prestatie kan beter maar ook vandaag hebben we weer mooie stappen gezet. We zijn meer dan tevreden en hebben nu een welverdiend weekje rust. Naja rust.. de trainingen gaan gewoon keihard door maar volgende week zaterdag hebben we een keertje geen wedstrijd. Reflecteren en al die onzin doen we dinsdag wel.. want zoals ik al schreef.. deze overwinning voelt lekker en daar gaan we eerst van genieten!

Een hele fijne zondag luitjes!

-Priya