De afgelopen periode was relatief druk voor NVC HS2. Naast de competitiewedstrijden moest er ook een bekerronde worden gespeeld. Na een mooie reeks met daarin een aantal overwinningen en een plek op de ranglijst in de top 6, was het de vraag of de positieve lijn doorgetrokken zou worden?

Wel, dat zou direct blijken omdat als eerste in een thuiswedstrijd aangetreden moest worden tegen de nummer 4 op de competitieladder van dat moment, Switch HS1 uit Utrecht. De wedstrijd was spannend en beide ploegen “vochten” voor de overwinning. De eerste set ging met 17-25 overtuigend naar Switch. De tweede set verliep totaal anders dan de eerste en nu waren het onze mannen die zich naar een duidelijke 25-15 setwinst sloegen. In de derde set trok NVC HS2 deze lijn door en een 25-16 overwinning was het resultaat. In de vierde set gaf Switch alles wat het in huis had en dat leverde een uiterst vermakelijke en spannende set op die uiteindelijk met 21-25 naar de gasten uit Utrecht ging. De beslissende vijfde set gaf hetzelfde beeld als de vierde, met dit verschil dat nu NVC steeds het initiatief had en aan het eind kon een 15-11 setwinst en daarmee een 3-2 overwinning worden bijgeschreven in de boeken.

Hierna moest op dinsdag in een bekerwedstrijd in Utrecht worden aangetreden tegen Majella. Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn; Majella had weinig in te brengen tegen het spel van NVC en met 16-25, 15-25 en 20-25 werd het een eenvoudige 0-3 overwinning en onze mannen mogen dus verder in de bekercompetitie.

Daarna volgde afgelopen vrijdagavond de competitiewedstrijd tegen het laaggeplaatste Servia HS2 uit Vianen. Voor een goede wedstrijd zijn twee ploegen nodig en ondanks het aanvankelijk aanwezige enthousiasme bij de ploeg uit Vianen, was het spel niet best. In de eerste set wist NVC HS2 het normale niveau nog enigszins te halen en dat leverde een overduidelijke 25-12 setwinst op. Daarna slopen er ook bij NVC wat slordigheden in het spel en werden er hier en daar wat onnodige foutjes gemaakt. Servia was echter niet bij machte om hiervan te profiteren en alhoewel het punten verschil kleiner was dan in de eerste set werden set 2, 3 en 4 allen een prooi voor NVC; 25-21, 25-17 en 25-21. Onze mannen deden dus wat ze moesten doen en staan bij het schrijven van dit artikel met 28 punten uit 9 wedstrijden op een mooie vierde plek op de ranglijst. Dat is wat geflatteerd, Switch staat 5e met 25 punten uit 7 wedstrijden en Utrecht staat 6e met 23 uit 7. Daarna is er een gaatje naar de teams daarachter, zodat gesproken kan worden van een solide positie, ergens tussen de vierde en zesde plek in de competitie.

Het was qua resultaat een mooie week voor NVC HS2.

Heb je genoeg van al die “wazige” series op de TV? Kom op een vrijdagavond als NVC HS2 thuis speelt een kijken in Merwestein. Je zult niet teleurgesteld worden.