HS2NVC HS 2 mocht vandaag als eerste team de start van de nieuwe competitie (seizoen 2017-2018) meemaken. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het team begon flitsend met een 3-1 overwinning op het Amsterdamse US HS 3.

1e set
Beide teams hadden er zin in en begonnen voortvarend, met een 3-3 stand als resultaat. NVC voerde de servicedruk op en US had geen antwoord: via 8-5 werd het 13-7. NVC speelde geconcentreerd, had sterke servicebeurten en blokkeerde goed. En als het blok de bal eens niet kon stoppen dan werd dat door de verdediging voortreffelijk opgevangen. De eerste set werd een makkelijke prooi voor onze mannen: 25-12 en 1-0.

2e set
NVC HS 2 had de smaak goed te pakken en overdonderde de Amsterdamse tegenstander. Binnen de kortste keren stond er via 3-0 en 8-1 een 13-5 tussenstand op het scorebord. NVC zakte niet in en via 20-9 werd het opnieuw een grote setwinst: 25-14 en 2-0.

Teamfoto NVC HS 2

3e set
De gasten uit Amsterdam vonden dit blijkbaar toch wat te gortig en begonnen de 3e set met een uiterste krachtsinspanning. Bij onze mannen slopen er wat slordigheden in het spel, zodat beide ploegen de stand in evenwicht hielden: via 3-3 en 6-6 werd het 10-10. US wist nog wat extra krachten aan te boren en NVC had even geen antwoord: 17-20. Nu maakten de Amsterdammers wat foutjes en bij 21-21 was de stand in evenwicht. “Erop en erover” zou je denken, maar het was US dat in deze set de langste adem had: 23-25 en 2-1.

4e set
Het was onze mannen duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en dat gebeurde ook. Met een overdonderende start werd US overlopen en via 5-0 en 9-4 werd het al snel 17-5. De Amsterdammers hadden geen antwoord op het in alle opzichten sterke spel van NVC en pas bij 24-12 lieten onze mannen de teugels wat vieren. Dat resulteerde nog in een kleine opleving aan US zijde, maar uiteindelijk besliste NVC de set en daarmee de wedstrijd: 25-17 en 3-1.

Een goede mix van ervaring en jong talent leverde een flitsende seizoenstart op voor NVC HS 2 en met een mooie 3-1 overwinning mochten de eerste punten in deze competitie worden bijgeschreven. Als het team dit spel en deze inzet weet vol te houden, dan is dit zeker niet de laatste overwinning van dit seizoen. Felicitaties zijn op zijn plaats!

Bekijk de fotoserie hier.

Wolter Meijer