NVC is een gezellige en levendige volleybalvereniging uit Nieuwegein. De club heeft ongeveer 250 leden, variërend in leeftijd van zes tot ruim zestig jaar. Een nieuwe lichting jonge volleyballers is in aantocht. De teams van NVC spelen competitie op allerlei niveau’s. In seizoen 2019-2020 komt Heren 1 uit in de eerste divisie en Dames 1 in de tweede divisie. Ook bij de jeugd zijn wij in de diverse klassen goed vertegenwoordigd. De club heeft een aantal talententeams die door hun trainers intensief getraind worden om de top van het volleybal te bereiken. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor recreatief volleybal en veel gezelligheid.

De thuisbasis van NVC is sinds 2013 het sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Daar worden op vrijdag en zaterdag alle thuiswedstrijden gespeeld. En reken maar dat er dan veel publiek op de tribune zit.

Na de laatste verbouwing in de zomervakantie van 2015 heet het Sportcafé van Merwestein Brasserie H2O en zal voortaan het decor zijn voor feesten en evenementen van NVC.

Geschiedenis

Tot 11 mei  2007 had Nieuwegein twee volleybalverenigingen: Nivoc (opgericht in 1968) en Vrevok (opgericht in 1971). Het waren twee bloeiende clubs die vaak in onderlinge wedstrijden tegenover elkaar stonden, met als hoogtepunt van ieder seizoen het kampioenschap van Nieuwegein. In de eerste jaren van het nieuwe millennium begonnen de ledenaantallen van beide clubs terug echter te lopen. Ook de subsidies werden minder en het aantal sporthallen in Nieuwegein voldeed eigenlijk niet aan de behoefte van de twee verenigingen. In 2004 werden daarom voorzichtig de eerste gesprekken gestart over samenwerking of misschien zelfs een fusie van Vrevok en Nivoc.

Na een zorgvuldige voorbereiding was de fusie in 2007 een feit. Nivoc en Vrevok gingen voortaan samen door het leven als Nieuwegeinse Volleybal Club, oftewel NVC. Er werden nieuwe clubkleuren uitgezocht, tenues aangeschaft en er werd een nieuwe hoofdsponsor gevonden: projectontwikkelaar Florie.

Inmiddels bestaat NVC meer dan 10 jaar. Jaren waarin de leden van de twee voormalige verenigingen naar elkaar toe gegroeid zijn en het een bloeiende gezellige club is geworden.