NVC is een gezellige, levendige en ruimdenkende volleybalvereniging in Nieuwegein. Onze club heeft ongeveer 100 leden, variërend in de leeftijd van zes tot ruim zestig. Veel van onze teams nemen deel aan de competitie op verschillende niveau’s. In het seizoen 2021-2022 komt ons eerste heren team uit in de derde divisie en het eerste dames team speelt in de promotieklasse. Ook in de jeugd zijn de verschillende klassen goed vertegenwoordigd. Als club hebben we een aantal talententeams die door hun trainers intensief worden getraind om de top van het volleybal te bereiken. Ook is er meer dan genoeg ruimte voor recreatief volleybal en een hoop gezelligheid. 

De thuisbasis van onze club is sinds 2013 het sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Doordeweeks vinden daar de trainingen plaats en op vrijdag en zaterdag worden hier alle thuiswedstrijden gespeeld. Merwestein is zeer goed bereikbaar en heeft een groot parkeerterrein.
Tijdens de thuiswedstrijden is de tribune gevuld met veel publiek en worden er veel liederen gezongen om onze teams aan te moedigen. De sfeer is altijd top!
De brasserie van Merwestein, H20, is het decor van feesten en evenementen van NVC.

Geschiedenis

Tot 11 mei 2007 had Nieuwegein twee volleybalverenigingen: Nivoc (opgericht in 1968) en Vrevok (opgericht in 1971). Het waren twee bloeiende clubs die vaak in onderlinge wedstrijden tegenover elkaar stonden, met als hoogtepunt van ieder seizoen het kampioenschap van Nieuwegein. In de eerste jaren van het nieuwe millennium begonnen de ledenaantallen van beide clubs echter terug te lopen. Ook de subsidies werden minder en het aantal sporthallen in Nieuwegein voldeed niet aan de behoefte van de twee verenigingen. In 2004 werden daarom voorzichtig de eerste gesprekken gestart over samenwerking of misschien zelfs een fusie van Vrevok en Nivoc.

En na een zorgvuldige voorbereiding is de fusie in 2007 een feit. Nivoc en Vrevok gaan voortaan samen door het leven als Nieuwegeinse Volleybal Club, oftewel NVC. Er werden nieuwe clubkleuren uitgezocht, tenues aangeschaft en er werd een nieuwe hoofdsponsor gevonden: projectontwikkelaar Florie.

Inmiddels bestaat NVC al ruim 10 jaar. Jaren waarin de leden van de twee voormalige verenigingen naar elkaar toe gegroeid zijn en het een bloeiende gezellige club is geworden.