De afgelopen weken stonden we als bazen in het veld, maar afgelopen zaterdag werden we weggeblazen door een top tweede divisie team. US DS 2 was voor ons, in het mooie Amsterdam, een maatje te groot. Niet eens een puntje was ons gegund.. De stijgende lijn die we te pakken hadden, die nam simpelweg een pauze. Jammer wel, maar dat is de zure kant van sport. 0-4 was een stand die hoorde bij de wedstrijd, het kampioenschap in onze poule zal een spannende Amsterdamse Derby worden.. en wij zullen blijven strijden om lijfsbehoud, het seizoen is immers nog lang niet voorbij.

We begonnen de wedstrijd met dezelfde tactiek, zonder libero en met de mes dwars door de bek. US startte gelijk met zoveel power dat we het spelletje niet eens kunnen opstarten. De snelheid is dit keer niet bij te houden, de gretigheid mist en we maken veel onnodige fouten. Servicefouten, netfouten het stapelden zich snel allemaal op. Zonde en dit gaf ons niet het vertrouwen om onszelf terug in de wedstrijd te brengen.. 13-25. De tweede set ging veeel beter. We konden mee met het spelletje, we misten net een beetje extra aanvalspower om echt een gebalde vuist maken. Het vuur leek aangewakkerd en mooie acties volgden. De servicedruk ging omhoog en de passing kwam stukken beter. Net niet genoeg, maar het beloofde veel voor een derde set. 23-25. US had echter geen zin in een 5setter en ze gingen weer vol voor de derde set. Snelheid omhoog en de tweede set leek ineens een toevalligheid. Niet totaal weggeslagen maar meedoen is ook te ambitieus woord. 16-25. Komaan, één setje kan toch wel. Nog even vol gas… komaan. Maar nee, afgelopen zaterdag kwam onze strijdlust niet in de buurt van de wedstrijden ervoor. 11-25. Helemaal overdonderd door het goede constante spel van US. Deze wedstrijden horen er in onze fase helaas ook bij. Terecht verloren, flink balen maarja.. de competitie gaat door en zo gaan wij ook weer verder opzoek naar de stijgende lijn die zich verstopt had.

Wij gaan weer lekker trainen deze week om ons voor te bereiden op een wedstrijdje in onze eigen thuishal. Inter Rijswijk DS 1 komt langs en wil natuurlijk alle punten meenemen. Dat mogen ze proberen, wij gaan ons uiterste best doen om daar een stokje voor te steken. Kom dat zien, kom dat zien! Zaterdag 8 februari om 18:00 uur in ons Sport- en Evenementencomplex Merwestein..!

Zo en nu verder met deze week, happy Tuesday y’all!

-Priya