“Als je de wedstrijden waarin je zelf slecht speelt wint, dan wordt je kampioen” is een quote uit de voetbalsport. Nu zal NVC HS2 vermoedelijk geen kampioen worden dit jaar, daarvoor is de afstand tot de nummer 1, VCV HS3  uit Veenendaal wel wat groot. NVC heeft nu 28 punten uit 9 wedstrijden en VCV 40 punten uit 10 wedstrijden. Maar de wedstrijden, zoals afgelopen zaterdagavond waarin het team zelf niet zo goed speelde, worden wél gewonnen en je weet maar nooit…

Er mocht in een uitwedstrijd worden aangetreden tegen het laaggeplaatste VOC HS1 uit Maarssen. NVC begon goed en nam in de eerste set een voorsprong. VOC speelde rommelig maar hield stug vol en de voorsprong voor NVC werd in deze set nooit groter dan 3 punten. De eerste set werd met een klein verschil gewonnen.

In de tweede set was het algehele malaise aan NVC kant. De Passes kwamen niet aan, de aanval was slordig, de service was bij tijd en wijle matig en verdedigend waren en er de nodige “ketsers”. Het leek erop of NVC even de weg kwijt was en de set ging dan ook terecht naar de thuisploeg.

In de derde set volgde, gelukkig voor NVC enig herstel. Er kwam weer wat rust in het spel en daardoor werd er nauwkeurig gespeeld. Misschien dat het ook hielp dat Dosko HS3 uit Stolwijk, dat daarvoor een wedstrijd had gespeeld, op de tribune, onder het genot van een biertje luidruchtig de kant van onze mannen koos (dank daarvoor Dosko!). Hoe dan ook, NVC trok de derde set overtuigend naar zich toe; 1-2.

In de vierde set zette VOC HS1 nog een keer aan, maar NVC HS2 diende de ploeg uit Maarssen van repliek en zo werd het een spannende set. Zou Maarssen nog langszij komen, of zou de wedstrijd naar NVC gaan? Onze mannen hadden aan het einde van deze set een kleine voorsprong en toen besloot het blok van NVC dat het genoeg was geweest. Met twee prachtige “killblocks” sprong de stand van 23 naar 25 voor NVC en was de wedstrijd afgelopen met een 1-3 winst als eindstand.

NVC HS2 heeft de vijfde plek nu stevig in handen en of het kampioenschap nog in zicht komt zal blijken. De komende is maandagavond om 21:30 in Merwestein tegen de nummer negen in de competitie, VCV HS2 (niet te verwarren met VCV HS3 dat op de eerste plek staat) uit Veenendaal op het programma.

Het zou leuk zijn en NVC HS2 erg helpen als er ondanks het late tijdstip toch aanhangers van NVC op de tribune zouden zitten, want, als je je slechte wedstrijden wint, dan….